Kennissenkring
Besloten contact-netwerk voor alleenstaanden / singles

Vriendschap

Vrienden maken is een continu proces dat de één beter af gaat dan de ander. We maken het gemakkelijkste vrienden op jonge leeftijd. Omdat we in die periode intensief optrekken met leeftijdgenoten.

Zoals een universiteit aan haar 1e jaar studenten adviseerde: "zorg dat je veel nieuwe mensen ontmoet, het liefst regelmatig. Dit zal je helpen om zo'n eerste jaar nieuwe vriendschappen op te bouwen."

In feite geldt dit natuurlijk voor alle mensen en dus ook voor actieve alleenstaanden en singles die hun kennissen- en vriendenkring willen uitbreiden. 

Samen met anderen activiteiten ondernemen. En zo ook maak je tegelijkertijd nieuwe vrienden en vriendinnen.

Maar ook op latere leeftijd kunnen persoonlijke omstandigheden er de oorzaak van zijn dat we weer opnieuw actief op zoek moeten naar nieuwe vrienden. 

Denk bijvoorbeeld eens aan situaties als scheiding, overlijden van de partner of verhuizen voor een nieuwe baan.


Vriendenkring

Het is altijd handig om, ondanks een drukke baan en/of privé omstandigheden, oog te blijven houden voor een vriendenkring. 

Vooral als je een voorkeur hebt om je vrije tijd actief door te brengen. 

Want actieve mensen hebben veel andere mensen nodig om mee op pad te gaan.


Vriendschap en relatie

Kennissenkring is in eerste instantie gericht op het ontwikkelen van nieuwe vriendschappen en geen relatie bureau. Maar het lijkt ons natuurlijk dat er dankzij de vele nieuwe contacten die er ontstaan, ook nieuwe relaties een kans krijgen.

 

Vrienden en/of vriendinnen

Alle deelnemers geven op het aanmeldingsformulier aan of zij kennis willen maken met mannen en/of vrouwen. 


Vriendinnen netwerk

Vrouwen  zoeken vaak andere vrouwen om samen typische vriendinnen activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld samen een dagje naar de stad en ergens spontaan lunchen of een terrasje pikken. Dat is voor alleenstaande - single vrouwen niet anders.

Wil je ook je vriendinnen netwerk uitbreiden. Gebruik dan  hiervoor ons contact-netwerk.  

En maak je voorkeur duidelijk in het aanmeldingsformulier bij het item: 

Ik spreek bij voorkeur af met  :

O mannen 

O vrouwen 

O mannen en vrouwen   


Vrienden en kennissen

We gebruiken bij Kennissenkring deze termen vaak door elkaar. Maar je kunt ervan uitgaan dat als je mensen regelmatig ontmoet en de gesprekken meer vertrouwelijkheid en diepgang krijgen; kennissen vrienden kunnen worden en nooit andersom. 


Cultureel clubje

Het zijn niet allemaal sportieve activiteiten binnen het Kennissenkring contact-netwerk. Zo passeren er regelmatig uitnodigingen van individuele deelnemers en groepjes om gezamenlijk een museum te bezoeken.

Ook zijn er in het verleden leesclubs opgericht.


Filmvrienden

En bezoekt men in groepjes de nieuwste films of films binnen "het Filmhuis" circuit.

Even geen aanbod? Aarzel dan niet om zelf een oproepje te plaatsen om bijvoorbeeld eens per maand samen af te spreken. Concreet datum, film en plaats noemen draagt zeker bij aan een succesvolle uitnodiging. Vooraf of daarna afspreken in de horeca, verhoogt het onderling contact. 


Vakantiemaatje

Ben je op zoek naar vakantiegezelschap, dan kun je hiervoor onze dienstverlening gebruiken.

Reisgenoten voor  iedere vakantie voorkeur

Je moet natuurlijk een gemeenschappelijk idee hebben over wat voor soort vakantie je gaat houden. Bij aanmelding geeft iedere Kennissenkring deelnemer daarom z'n eigen voorkeur weer. Zodat een eerste selectie snel is gemaakt.

Reizen (je eigen weg zoeken en plannen) voorkeur Kennissenkring deelnemers 43%

vakantie actief  voorkeur 44%

vakantie zon voorkeur 28%

thema vakantie voorkeur 21%Kies je vakantiemaatje

Op basis van iemands individuele voorkeur en criteria als leeftijd, man/vrouw heb je een mooie start om verder te praten over een gezamenlijke vakantie. En kun je samen kennis maken om er zeker van te zijn dat de juiste click aanwezig is.

Door de selectie van een vakantiepartner vergroot je de vrijheid en mogelijkheden in je vakantiekeuze.
Je bent niet meer afhankelijk van een groepsvakantie.Kunstvrienden

Wat te denken om samen af te spreken in bijvoorbeeld Ootmarsum. Het galerie stadje in Twente. Een hele dag samen optrekken en na-beschouwen in het plaatselijke bruine café. Het is in het verleden meerdere georganiseerd door kunstliefhebbers die waren aangesloten bij ons contact-netwerk.Gratis oproep reisgenoot

Wie nog meer vaart wil zetten achter het  zoeken van een vakantiemaatje, kan een gratis oproepje plaatsen op het online Prikbord voor deelnemers. Dit werkt ook goed voor een speciale vakantie als een verre bestemming, wintersport, of overwinteren in Spanje.Fietsmaatje

Hou je van fietsen en ben je op zoek naar een fietsmaatje, een fietsvriend of fietsvriendin. Dan is aansluiten bij het Kennissenkring alleenstaanden en single contact-netwerk een goede manier om nieuwe contacten te leggen.

Fietsen is binnen het Kennissenkring contact-netwerk populair. Zo'n  63 % van de deelnemers geeft aan van een fietstocht te houden in de vrije tijd. U kunt deze mensen  binnen het contact-netwerk direct via telefoon of email te benaderen om samen een fietstochtje af te spreken. Of men vraagt u mee uit om te fietsen.. 


Muziekliefhebbers

Het Kennissenkring contact netwerk is ook te gebruiken door muziekliefhebbers. Je kunt zowel mensen uitnodigen voor het bezoek aan een concert. Maar er zijn ook oproepjes gedaan die uitnodigen om samen te musiceren.